WIE ZIJN WIJ ?

WIE ZIJN WIJ ?

De ZWVRAC, de Zuid-West-Vlaamse radioamateurclub is een zelfstandige v.z.w. van heel actieve radioamateurs, gesticht op 22 maart 1985 en gesitueerd in Zonnebeke, het zuiden van West-Vlaanderen, in “Flanders Fields” dus.

In deze “Vlaamse Velden” heeft de ZWVRAC een grote band met Passendale, thans een deelgemeente van Zonnebeke waar er tijdens de 1e wereldoorlog een grote slag werd geleverd tussen enerzijds Duitsers en anderzijds vooral Britten en Canadezen.

Uiteraard ligt de lijn van al onze activiteiten in de omgeving van radioamateurisme en elektronica in het algemeen.
Over de hele wereld werd er een kennissenkring opgebouwd van sympathiserende radioamateurs.

Op 17 oktober 2014 deed onze vereniging mee aan het grootse project genaamd “lichtfront”. Samen met 10.000 andere deelnemers en over een afstand van 84 km werd een lichtstraat gemaakt van 10.000 brandende kaarsen langs de toenmalige frontlijn in West-Vlaanderen. Wij stonden opgesteld aan het wereldberoemde Tyne Cot kerkhof.  De hele activiteit werd rechtstreeks uitgezonden op de Vlaamse televisie en overgenomen door talrijke andere televisiezenders wereldwijd.

Onze vereniging is ook een afdeling, weliswaar volledig zelfstandig, van de VRA. Dit staat voor “Vlaamse radioamateurs” en is een overkoepelende vereniging.

Indien u nog meer wil te weten komen over onze vereniging kan u ons steeds een vraag stellen.  U kan ons gemakkelijk bereiken via onderstaande link.

Een algemene vraag kan u richten aan onze voorzitter ON4CBU, Ivan door hier te klikken en het formulier 1 in te vullen.

Een specifieke vraag over de inhoud van deze website kan u richten aan ON2RD, Ronny door hier te klikken en het formulier 2 in te vullen.

Maar bovenal : Iedereen is welkom !