ON4AZW/P

ON4AZW/P

Op woensdag 29 juli 2020 was er bij de ZWVRAC, de Zuid-West-Vlaamse Radioamateurclub, weer onze AZW vriendenronde en was het mooi weer.  Een reden dus om eens buiten te komen: Naar het Tyne Cot kerkhof te Passendale.

Onze voorzitter ON4CBU, Ivan schreef er een verslagje over:

We speelden al een tijdje met het idee om eens op woensdagavond tijdens het verlof portabel te gaan werken. Alleen was die Corona toestand niet meegerekend. Ook kan ik met de problemen met mijn schouders zo’n portabel opstelling niet alleen gaan doen maar anderzijds moeten we rekening houden met de gezondheidsvoorschriften en met een beperkte groep aan de slag.

Toen Stefaan, ON3DSO enkele onderdelen kwam afgeven stelde ik de vraag of hij tijd had om met zijn twee een beperkte opstelling te gaan doen aan Tyne Cot. Ronny kon om reden van visuele problemen er niet tijdig zijn op woensdagavond zodat zijn beurt moest overgenomen worden.

Al het nodige materiaal hadden we mee van thuis, nog slechts een paar stoeltjes en enkele piketten ophalen en rond 18u 15 stonden we op de parking van Tyne Cot. Op het eind van de parking langs de Vijfwegenstraat was een deel van de verharding weg genomen. Voldoende groot om onze 10 meter hoge mast op te stellen want op de weide van boer Bart staan aardappelen en dus niet bruikbaar.

Door de routine en voldoende op elkaar te zijn ingespeeld stond de mast met de oude X500 na anderhalf uur al helemaal recht. Ook het station met de TS711 en lineaire versterker was klaar. Alles werd gevoed uit batterijen: de TS711 uit een 70 Ah en de lineair uit 2x 65 Ah parallel.

We hadden nog tijd voor een kleine gastro en drankje alvorens de ronde begon om 20 u.

De qso’s met de clubcall ON4AZW/P werden gevoerd aan de achterdeur van de bestelwagen en het log werd ingevuld op de laptop aan de schuifdeur aan de zijkant zodat we op voldoende afstand zaten.

Om 21u 15 begonnen we de afbraak en binnen een half uurtje lag alles klaar om in te laden. Maar toen kwam een klein probleem: de piketten zaten vast in gestabiliseerd zand onder het laagje wit zand. Dat was nog een kwartiertje zwoegen. Iets over 22 u vertrokken we al naar huis.

Eind goed, al goed !

Voor de foto’s klik hier