KASTEELACTIVITEIT

Kasteelactiviteit :

zaterdag en zondag 10 en 11 september 2022 te Geluveld 

Voor de foto’s klik hier

De Zuid-West-Vlaamse radioamateur club ZWVRAC heeft reeds verschillende keren het kasteel van Zonnebeke geactiveerd voor het Belgisch Kastelen Award (BCA) en het World Castle Award (WCA).

Nu werd ons door de eigenaar van het “kasteel de Keingiaert de Gheluvelt” te Geluveld (deelgemeente van Zonnebeke) toelating gegeven om (eenmalig?) als primeur het kasteel te activeren op het terrein van het kasteelpark. Daarom zouden we de eerste radioamateurs zijn om binnen de voorgeschreven afstand van het kasteel actief te zijn voor het World Castle Award WCA.

De referentie voor het WCA van het kasteel te Geluveld is:

ON-2267

Dit moet dan ook telkens bij ieder qso vermeld worden.

De referentie voor het BCA is WV 155.  Dit wordt echter (bijna) niet meer gebruikt.
Gezien de grootte van het domein en de privacy van de bewoners zullen we ons opstellen in de buurt van het schutterslokaal. Dat vind je gemakkelijk terug door uit te kijken naar hun mast.  De toegang bevindt zich aan de achterkant van de kerk via de metalen poort op de hoek van de Polderweg en de Geluveldplaats.  Parkeer uw auto op het plein als u geen materiaal te lossen hebt. De coördinaten zijn: 50°83’47’’.83 N   2°99’45’’.27 E  

We zijn zo veel mogelijk QRV op onze repeater ON0FF op 145,775 MHz, met shift -0,6 MHz en CTCSS van 79,7 Hz.         

Op vrijdag 9 september rond 15 u gaan we de caravan en de tent halen om op te zetten. Daarna gaan we de antennes, masten en zenders halen en installeren. Op zaterdag tegen 8 u zijn we aan het clublokaal om nog het laatste klein materiaal mee te nemen en daarna de dieselgenerator. Gelukkig is het maar een paar minuten rijden naar het kasteel en beginnen we dan dadelijk alles op te stellen want het zal al ruim middag zijn tegen dat we qrv zijn.

De bedoeling is om een 2 meter/70cm station, een 20 meter station en een 40 meter station op te stellen.  Voor VHF moeten we wel voldoende hoogte proberen te winnen want we zitten al 8 meter lager dan de dorpel van de kerk en er staan flink wat bomen We gaan ’s nachts ook een permanentie ter plaatse houden. Liefst ook om wat qso’s te maken!  

De gebruikte call is :

ON4AZW/P

We gebruiken die clubcall op alle beschikbare banden met loggen op onze laptops in netwerk. Maar we zullen ongetwijfeld ook wel enkele kijklustigen over de vloer krijgen. Daarom zal er ook wel wat aandacht moeten gaan naar de PR. We kunnen ook wat publiciteit maken voor onze barbecue 2 weken later. Graag hadden we dan ook geweten wie er bereid is om te helpen bij het opzetten, de afbraak en het bemannen van de zenders. Die 24 u moeten we toch rond krijgen met operatoren.

Natuurlijk is het ook van belang voor de catering want met de prijzen die overal stijgen moeten we een beetje uitkijken. Niet alleen moeten we voldoende voorraad hebben maar vooral geen overschotten. In september kan het bovendien overdag nog altijd behoorlijk warm zijn zodat we alles genoeg moeten kunnen afkoelen. Graag dan ook tijdig een seintje aan ON4CBU, Ivan met bevestiging van uw deelname en de beschikbare uren.

Iedereen is welkom, zowel om een handje te helpen als om te supporteren.