KASTEELACTIVITEIT

 

zaterdag  en  zondag  29  en  30  juli  2023 

CALL : ON4AZW/P

Ook dit jaar doet de ZWVRAC, de Zuid-West-Vlaamse Radioamateurclub weer mee met de kasteelactiviteit.

We activeren het kasteel te Zonnebeke voor het World Castle Award (WCA) in het kasteelpark te Zonnebeke.

De referentie voor het WCA van het kasteel Zonnebeke is

ON-435

Dit moet dan ook telkens bij ieder qso vermeld worden !

Voor de foto’s klik hier

We staan opgesteld op de evenementenweide en die is bereikbaar via de Berten Pilstraat. Komende van de Ieperstraat aan de voorzijde van het Kasteelpark rijdt u in de Berten Pilstraat voorbij de ingang van de eerste parking, dan voorbij de parking voor de bussen en dan honderd meter verder is er opnieuw een ingang links naar de tweede parking. Daar moet je inrijden. Zie foto onderaan. Rechts daarvan zal u ons vinden.  Onder die foto staat een Google kaart die je kan in- en uitzoomen naar wens. Bij “meer opties” kan je je eigen adres intikken om de juiste route te vinden.
Wie geen materiaal moet lossen op de weide blijft op de parking.

Op vrijdag 28 juli plaatsen we onze kaki tent, de caravan en indien mogelijk ook nog de kantelmast. We beginnen om 13 u met het ophalen van de tent in het lokaal te Beselare. Aan de kantelmast wordt op de top de collineair bevestigd en de 80 meter inverted V en een beetje lager dwars daarop de 40 meter inverted V. We rekenen om rond 18 u te stoppen afhankelijk van de evolutie van de werken en het weer. Er wordt die avond geen apparatuur achter gelaten. De volgende dag zaterdag 29 juli zijn we dan tegen 8 u ter plaatse voor de opstelling van de andere antennes, de computers en de transceivers. We blijven dag en nacht QSO’s maken tot zondagnamiddag.
QSL via ON7YB, Leopold of E-QSL.

We zetten even alles op een rijtje :

80 m : toestel  Yaesu FT101; antenne : inverted V
40 m : toestel : Rohde&Schwarz; antennes :  inverted V en 1/4 golf verticaal
20 m : toestel : Yaesu FT900; antenne : 4 square 1/2 golf
17 m : toestel : Yaesu FT450  voor FT8;  antenne : verticale 1/2 golf rondstraler
2 m/70 cm : antenne : collineair op de kantelmast op 15 meter hoogte

Alles is vooraf afgeregeld en dus moet er niemand nog iets veranderen aan een toestel.
Op onze clubvergadering van vrijdag 14 juli worden de toestellen en het logprogramma nog eens volledig uitgelegd.  Tevens wordt een lijst opgemaakt wie er aanwezig kan zijn. Iedereen welkom dus.

Wie belangstelling heeft om een handje mee te helpen kan zich ook altijd melden bij ON4CBU, Ivan zodat we de permanentie kunnen regelen.

Het kasteelpark is ongeveer 27 ha groot en bevat naast het kasteel dat te bezoeken is als “Memorial Museum Passendale 1917” ook loopgraven, een speeltuin, restaurant en zeven tuinen. Elke tuin in de vorm van een klaproos, werd ontworpen en aangelegd door de deelnemende landen aan de “Groote Oorlog”.
Als je familie, vrienden of kennissen meebrengt zullen zij zich dus zeker ook niet vervelen.

Onze clubfrequenties zijn zo veel mogelijk constant bemand : 144,775 MHz simplex en 145,775 MHz, onze repeater ON0FF, telkens met de clubcall ON4AZW/P. Interessant ook als je in de omgeving bent en onze juiste opstelling  zoekt.
De coördinaten zijn: 50°52’10.1″N  2°59’16.4″E


 

 Iedereen is altijd welkom, zowel om een handje te helpen als om te supporteren.