KASTEELACTIVITEIT

Kasteelactiviteit 2020 en 2021:  AFGELAST !

KASTEELACTIVITEIT 2019

Voor de foto’s klik hier

Dit jaar wordt door de gemeente Zonnebeke de “Dag van het Park” georganiseerd op zondag 30 juni 2019.

De examens zijn voorbij en alvorens iedereen op vakantie vertrekt verwachten we weer veel volk in het kasteelpark.

En dus doet de ZWVRAC, de Zuid-West-Vlaamse radioamateurclub opnieuw mee met de kasteelactiviteit.

Naast het “Belgian Castle Award” is er sinds 10 jaar ook een  “World Castle Award”. Dus geven we voor 2 awards de nodige punten.

Referentie voor het BCA is WV016 en voor WCA is ON-00435.

De call die we gebruiken is de clubcall ON4AZW/P.

We starten op vrijdag 28 juni om 14 u met de opstelling van de tent en de antennes. Eerst wordt nog het nodige materiaal opgehaald in Beselare en in Passendale. Normaal plaatsen we weer de kaki legertent en onze caravan.  Als antennes gebruiken we een inverted V voor 80 en één voor 40, een verticaal voor 20, voor 17 en voor 15 meter en tenslotte nog een collineair voor 2 m en 70 cm.

Op zaterdag 29 juni zijn we al vanaf 8 u ter plaatse om de nodige apparatuur in de tent op te stellen zodat we nog voor de middag QRV zijn op zoveel mogelijke banden. We doen dan verder tot zondagnamiddag 30 juni rond 16 u.

We maken gebruik van de voor handen zijnde elektriciteitsaansluiting.

We zijn zo veel mogelijk QRV op onze repeater ON0FF op 145,775 MHz, met shift -0,6 MHz en CTCSS van 79,7 Hz.

Alles hangt af van het weer. Hopelijk is het dit jaar weer geen hittegolf zoals vorig jaar maar ook onweer kunnen we best missen. We bepalen dus ook een beetje op het moment zelf wanneer we beginnen af te breken.

Wie belangstelling heeft kan zich altijd melden bij ON4CBU, Ivan zodat we de permanentie kunnen regelen.

Het kasteelpark is ongeveer 27 ha groot en bevat naast het kasteel dat te bezoeken is als “Memorial Museum Passendale 1917” ook loopgraven, een speeltuin, restaurant en zeven tuinen. Elke tuin in de vorm van een klaproos, werd ontworpen en aangelegd door de deelnemende landen aan de “Groote Oorlog”.

De hele familie zal zich dus niet vervelen.

De toegang tot de parking is via de Berten Pilstraat, rechtover het huisnummer 16.  Juist voorbij de parking voor de bussen is de nieuwe parking waar je kan oprijden.   Aan de rechterkant is ons veld. Dit is dezelfde plaats als vorig jaar.

Hieronder is de plaats aangeduid op een Google kaart die je kan in- en uitzoomen naar wens. Bij “meer opties” kan je je eigen adres intikken om de juiste route te vinden. Let wel : Op de “Street View” van Google is die nieuwe parking nog niet te zien, op het satellietbeeld wel.

De coördinaten zijn: 50°52’10.1″N  2°59’16.4″E

Iedereen is welkom, zowel om een handje te helpen als om te supporteren.