KASTEELACTIVITEIT

 

zaterdag  en  zondag  3 en 4 augustus 2024

CALL : ON4AZW/P

Ook dit jaar doet de ZWVRAC, de Zuid-West-Vlaamse Radioamateurclub weer mee met de kasteelactiviteit.

We activeren het kasteel te Geluveld voor het World Castle Award (WCA

De referentie voor het WCA van het kasteel te GELUVELD is

ON-2267

Dit moet dan ook telkens bij ieder qso vermeld worden !

Voor de foto’s 2023 klik hier

Op vrijdag 2 augustus 2024 plaatsen we onze kaki tent, de caravan en indien mogelijk ook nog de kantelmast. We beginnen om 12 u met het ophalen van de tent in het lokaal te Beselare. Aan de kantelmast wordt op de top de collineair bevestigd en de 80 meter inverted V en een beetje lager dwars daarop de 40 meter inverted V. We rekenen om rond 18 u te stoppen afhankelijk van de evolutie van de werken en het weer. Er wordt die avond geen apparatuur achter gelaten. De volgende dag zaterdag zijn we dan tegen 8 u ter plaatse voor de opstelling van de andere antennes, de computers en de transceivers. We blijven dag en nacht QSO’s maken tot zondagnamiddag.
QSL direct ON7YB, Leopold of E-QSL.

De toegang bevindt zich aan de achterkant van de kerk via de poort op de hoek van de Polderweg en de Geluveldplaats. Zie foto’s hieronder. Parkeer uw auto aan de kerk of op het plein als u geen materiaal te lossen hebt. Gezien de grootte van het domein en de privacy van de bewoners zullen we ons opstellen in de buurt van het schutterslokaal. Dat vind je gemakkelijkst terug door uit te kijken naar hun mast. Het domein is namelijk even lang als het stuk straat van aan het gemeentelijk ontmoetingscentrum ‘t Ghelevelt tot aan de brug over de snelweg A19, zo een 800 meter. We zijn zo veel mogelijk QRV op onze repeater ON0FF op 145,775 MHz, met shift -0,6 MHz en CTCSS van 79,7 Hz.
De coördinaten zijn: 50°50’05.2″N  2°59’40.4″E
Denk er aan dat het kasteel privaat eigendom is en bewoond is door de eigenaars.

We zetten even alles op een rijtje :

80 m : toestel  Yaesu FT101; antenne : inverted V
40 m : toestel : Rohde&Schwarz; antennes :  inverted V en 1/4 golf verticaal
20 m : toestel : Yaesu FT900; antenne : 4 square 1/2 golf
17 m : toestel : Yaesu FT450  voor FT8;  antenne : verticale 1/2 golf rondstraler
2 m/70 cm : antenne : collineair op de kantelmast op 15 meter hoogte

Alles is vooraf afgeregeld en dus moet er niemand nog iets veranderen aan een toestel.
Tijdens de laatste clubvergadering voor de activiteit worden de toestellen en het logprogramma nog eens volledig uitgelegd.  Tevens wordt een lijst opgemaakt wie er aanwezig kan zijn. Iedereen welkom dus.

Wie belangstelling heeft om een handje mee te helpen kan zich ook altijd melden bij ON4CBU, Ivan zodat we de permanentie en catering kunnen regelen.

Onze clubfrequenties zijn zo veel mogelijk constant bemand : 144,775 MHz simplex en 145,775 MHz, onze repeater ON0FF, telkens met de clubcall ON4AZW/P. Interessant ook als je in de omgeving bent en onze juiste opstelling  zoekt.

 Iedereen is altijd welkom, zowel om een handje te helpen als om te supporteren.