ON4PTC/P

Volgende ON4PTC/P van 9 tot 12 november 2024

Op 20 september 2023 werd de site “Tyne Cot Cemetery” door de UNESCO erkent als werelderfgoed !

Voor de foto’s 2023 klik hier

Vanaf haar oprichting in 1985 heeft de ZWVRAC, de Zuid-West-Vlaamse Radioamateurclub, in het begin met ON4AZW en later met ON4PTC steeds het einde van de Slag om Passendale en het einde van de eerste wereldoorlog herdacht op 11 november.

Sinds 2000 is de ZWVRAC QRV vanop het Tyne Cot kerkhof te Passendale in de week van 11 november met de speciale clubcall ON4PTC (= ON4 Passendale Tyne Cot Cemetery).  Dit jaar is het dus 25 jaar dat we op deze locatie zitten en dat moet gevierd worden.  Later meer daarover. Dank zij de enorme inspanningen van de leden is ON4PTC uitgegroeid tot het grootste veldstation in de regio.
Vier HF stations, in multi-multi, in een veld van 100 bij 100 meter.  Er wordt gebruik gemaakt van 5 computers in een netwerk met glasvezel.

AGENDA 2023 :

Op donderdag 9 november 2023 zijn we om 9 u aan ons lokaal in Beselare om materiaal op te laden en rond 10 u zijn we aan Tyne Cot om de tent, caravan en masten te installeren. Omstreeks 16 uur zou dat gedaan moeten zijn en vertrekken we terug.
Op vrijdag 10 november zijn we om 8 uur terug in ons clublokaal om de rest van de materialen op te halen en te vertrekken naar Passendale om onze generator, zenders en computers te installeren.
We hopen rond de middag met het eerste station qrv te zijn en trekken non-stop door tot zaterdag 11 november omstreeks 16 u waarna we alle apparatuur terug inladen om terug mee te nemen.
Zondag 12 november zijn we tegen 8 u al terug om de masten en tent af te breken en weg te voeren.
Met een beetje geluk zitten we ’s middags al terug in ons lokaal in Beselare voor de lunch.
Het is voor alle zekerheid aan te raden om vooraf even contact op te nemen op onze repeater ON0FF op 145,775 MHz om geen verloren moeite te doen.

Alle medewerkers worden verzocht zich tijdig te melden bij ON4CBU, Ivan voor de bestelling van de nodige catering.  We rekenen nog op enkele vrijwilligers om ook een handje te helpen bij het opstellen en het afbreken van de hele installatie.

Voor de 80 meter band gebruiken we een verticaal en een inverted V antenne.
De transceiver is de FT101ZD

Voor de 40 meter band ook een verticaal en een inverted V antenne.
De transceiver is onze Rhode&Schwarz met versterker.

Voor de 20 meter band een verticaal.
De transceiver is de FT900.

Voor de 17 meter band ook een verticaal.
De transceiver is de FT900.

Voor de 30 meter band een inverted V antenne.
De transceiver is de FT450 voor FT8.

Voor de 2 meter en 70 cm banden een collineair op een mast van 15 meter hoog.

Ons station kan je gemakkelijk bereiken.  De toegang is aan de achterkant van het kerkhof aan de Vijfwegestraat. Daar is een parking voorzien.  Juist achter die parking zie je reeds onze antennes. We zitten in de tent en caravan.  Zie plan onderaan, waar de plaats aangeduid is op een Google kaart die je kan in- en uitzoomen naar wens. Bij “meer opties” kan je je eigen adres intikken om de juiste route te vinden.

Onze clubfrequenties zijn zo veel mogelijk constant bemand : 144,775 MHz simplex en 145,775 MHz, onze repeater ON0FF, telkens met de clubcall ON4PTC/P. Interessant ook als je in de omgeving bent en onze juiste opstelling  zoekt.

Het is geen contest en daarom kan zeker iedereen eens een poosje de microfoon of morsesleutel hanteren of met de laptop het logboek bijwerken.
Ieder jaar komen talrijke bezoekers van over de hele wereld.  Eten en drank is altijd ter beschikking en er zijn veel B&B in de omgeving.

QSL direct ON7YB, Leopold of E-qsl.

Voor de foto’s 2023 klik hier

U bent dus altijd welkom