ON4PTC/P

VOLGENDE  ON4PTC :  10  TOT  12  NOVEMBER 2023

Voor de foto’s 2022 klik hier

Vanaf haar oprichting in 1985 heeft de ZWVRAC in het begin met ON4AZW en later met ON4PTC steeds het einde van de Slag om Passendale en het einde van de eerste wereldoorlog herdacht op 11 november.

Sinds 2000 is de ZWVRAC, de Zuid-West-Vlaamse Radioamateurclub, QRV vanop het Tyne Cot kerkhof te Passendale in de week van 11 november met de speciale clubcall ON4PTC (= ON4 Passendale Tyne Cot Cemetery). Dank zij de enorme inspanningen van de leden is ON4PTC uitgegroeid tot het grootste veldstation in de regio.
Vier HF stations, in multi-multi, in een veld van 100 bij 100 meter.  Er wordt gebruik gemaakt van 5 computers in een netwerk met glasvezel.

ON4PTC 2022 :
Op donderdag 10 november 2022 zijn we om 8 u aan ons lokaal in Beselare om materiaal op te laden en rond 9 u zijn we aan Tyne Cot om de tent, caravan en masten te installeren.
Op vrijdag 11  november installeren we onze generator, zenders en computers .
We hopen tegen ongeveer 10 u met het eerste station qrv te zijn en trekken non-stop door tot zaterdag 12 november om 17 u waarna we alle apparatuur terug inladen om terug mee te nemen.
Zondag 13 november zijn we tegen 8 u al terug om de masten en tent af te breken en weg te voeren.

Met een beetje geluk zitten we ’s middags al terug in ons lokaal in Beselare voor de lunch.

Alle medewerkers worden verzocht zich tijdig te melden voor de bestelling van de nodige catering.  We rekenen nog op enkele vrijwilligers om ook een handje te helpen bij het opstellen en het afbreken van de hele installatie.

Voor de 80 meter band gebruiken we een verticaal en een inverted V antenne.
Voor de 40 meter band ook een verticaal en een inverted V antenne.
Voor de 20 meter band een verticaal.
Voor de 17 meter band ook een verticaal.
Voor de 2 meter en 70 cm banden een collineair op een mast van 15 meter hoog.

Ons station kan je gemakkelijk bereiken.  De toegang is aan de achterkant van het kerkhof aan de Vijfwegestraat. Daar is een parking voorzien.  Juist achter die parking zie je reeds onze antennes. We zitten in de tent en caravan.  Zie plan onderaan, waar de plaats aangeduid is op een Google kaart die je kan in- en uitzoomen naar wens. Bij “meer opties” kan je je eigen adres intikken om de juiste route te vinden.

Onze clubfrequenties zijn zo veel mogelijk constant bemand : 144,775 MHz simplex en 145,775 MHz, onze repeater ON0FF, telkens met de clubcall ON4PTC/P. Interessant ook als je in de omgeving bent en onze juiste opstelling  zoekt.

Het is geen contest en daarom kan zeker iedereen eens een poosje de microfoon hanteren of met de laptop het logboek bijwerken.
Ieder jaar komen talrijke bezoekers van over de hele wereld. Iedere radioamateur mag ook eens de microfoon of de morsesleutel ter hand nemen. Eten en drank is altijd ter beschikking en er zijn veel B&B in de omgeving.

U bent dus altijd welkom