IN MEMORIAM PA1ZP, Jos

IN  MEMORIAM   PA1ZP, Jos

Veel en veel te vroeg maar volgens zijn eigen wens is Jos zondag 31 juli 2022 op de leeftijd van amper 59 jaar van ons heen gegaan. Na jarenlange strijd tegen de gekende ziekte en eindeloze behandelingen was hij er naar eigen zeggen helemaal klaar mee.

Zo hebben we hem gekend. Recht voor de raap, een eigen mening maar een hart van koekebrood. We leerden hem kenden tijdens de qso’s met Arnold en Leopold rond 2003. In 2004 kwam hij dan voor de eerste maal op bezoek met zijn zoon Geert naar Passendale.

Van dan af was West-Vlaanderen en meer bepaald Passendale een tweede thuis voor hem. Wanneer hij het even had gehad in Noord Brabant sprong hij in zijn Kever en bolde hij naar het zuidwesten.

Hij was meer dan genereus. Velen beseffen waarschijnlijk niet meer hoeveel hij voor onze club heeft gedaan en meer bepaald op gebied van antennes.

Dat was een van zijn motto’s waarvoor hij wereldwijd gekend was: “een goede antenne hoeft niet duur te zijn maar een dure antenne hoeft daarom nog niet goed te zijn”. Zelfs ontwerpen van antennes die niet gekend waren in amateur middens schrikte hem helemaal niet af ook al kreeg hij dan nog bakken dom commentaar op internet.

Op een bepaald ogenblik veranderde hij zijn call van PA7WWO naar PA1ZP naar analogie met het callsign van van zijn vriend Arnold uit Suriname PZ1AP. Hij bracht zelfs Arnold in 2007 mee naar Passendale bij zijn vriend Leopold, ON7YB.

Ook morse was een van zijn geliefkoosde communicatie modes. Tot zelfs vrij hoge snelheden. Hij was dan ook zo trots toen Geert al op zeer jonge leeftijd slaagde voor zijn morse examen terwijl hij nog moest wachten om zijn PD licentie te halen.

Jos doe de groeten aan Arnold.

.–.  .-  .—-  –.. .–.    …  -.-

          PZ1AP                                                          PA1ZP