ON4PTC/P

ON4PTC/P

Sinds 2001 is de ZWVRAC QRV vanop het Tyne Cot kerkhof te Passendale in de week van 11 november met de speciale call ON4PTC (= ON4 Passendale Tyne Cot Cemetery). Dank zij de enorme inspanningen van de leden is ON4PTC uitgegroeid tot het grootste veldstation in de regio. Vier HF stations, in multi-multi QRO met acht HF antennes in een veld van 100 bij 100 meter.  Er wordt gebruik gemaakt van 5 computers in een netwerk met glasvezel.

Ons station kan je gemakkelijk bereiken.  De toegang is aan de achterkant van het kerkhof aan de Vijfwegestraat. Daar is een parking voorzien.  Juist achter die parking zie je reeds onze antennes. We zitten in de tent en caravan.  Zie plan onderaan, waar de plaats aangeduid is op een Google kaart die je kan in- en uitzoomen naar wens. Bij “meer opties” kan je je eigen adres intikken om de juiste route te vinden.

ON4PTC 2018       Voor de foto’s en filmpjes klik hier

2018 is het laatste jaar van de grote herdenking van 100 jaar eerste wereldoorlog. Verleden jaar concentreerden de herdenkingsactiviteiten van het Britse Gemenebest zich rond Ieper en Passendale om de “Slag van Passendale” in 1917 (of derde Slag om Ieper) met al zijn gruwel te herdenken. In 1918 ontstond er eindelijk een vooruitgang in de stellingenoorlog en kwam er uitzicht op een einde van de ellende in de loopgraven.

Ook dit jaar willen wij met de ZWVRAC, zoals wij al lang voor 2014-2018 deden en nog lang er na zullen doen, weer met een veldstation aan het “Tyne Cot Cemetery” actief zijn rond het weekeinde van 11 november.
We beginnen op donderdag 8 november met de opstelling. Van vrijdag 9 tot zondag 11 november zijn we constant in de lucht, zowel op 2 meter als op verschillende decametrische banden.  Op 2 meter zijn onze clubfrequenties zo veel mogelijk constant bemand : 144,775 MHz simplex en 145,775 MHz repeater ON0FF.

Ieder jaar komen talrijke bezoekers van over de hele wereld. Iedere radioamateur mag ook eens de microfoon of de morsesleutel ter hand nemen. Eten en drank is altijd ter beschikking en er zijn veel B&B in de omgeving. 

U bent dus altijd welkom !