ON4PTC/P

VOLGENDE  ON4PTC :

10 tot 14 november 2021 

Omwille van de Corona toestanden moest de ZWVRAC voor de eerste keer in 20 jaar verstek laten gaan aan Tyne Cot Cemetery op 11 november 2020

Vanaf haar oprichting in 1985 heeft de ZWVRAC in het begin met ON4AZW en later met ON4PTC steeds het einde van de Slag om Passendale en het einde van de eerste wereldoorlog herdacht op 11 november.

Van 1919 tot 1921 werd de begraafplaats ingericht en wij hopen dan ook in 2021 terug ter plaatse de gesneuvelden te eren naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het bestaan van deze site van de CWGC (De Commonwealth War Graves Commission).

73,
ON4CBU
voorzitter ZWVRAC

***********************************************************

Sinds 2001 is de ZWVRAC, de Zuid-West-Vlaamse Radioamateurclub, QRV vanop het Tyne Cot kerkhof te Passendale in de week van 11 november met de speciale clubcall ON4PTC (= ON4 Passendale Tyne Cot Cemetery). Dank zij de enorme inspanningen van de leden is ON4PTC uitgegroeid tot het grootste veldstation in de regio. Vier HF stations, in multi-multi in een veld van 100 bij 100 meter.  Er wordt gebruik gemaakt van 5 computers in een netwerk met glasvezel.

Ons station kan je gemakkelijk bereiken.  De toegang is aan de achterkant van het kerkhof aan de Vijfwegestraat. Daar is een parking voorzien.  Juist achter die parking zie je reeds onze antennes. We zitten in de tent en caravan.  Zie plan onderaan, waar de plaats aangeduid is op een Google kaart die je kan in- en uitzoomen naar wens. Bij “meer opties” kan je je eigen adres intikken om de juiste route te vinden.

ON4PTC  2019

Voor de foto’s hier

De wereldwijde herdenkingen voor honderd jaar eerste wereldoorlog zijn voorbij maar zoals reeds tientallen jaren zal de ZWVRAC opnieuw rond 11 november de Slag van Passendale en het einde van WO I herdenken.

De enorme drukte aan Tyne Cot van vorige jaren zal dus wel iets minder zijn vooral ook nu de herdenkingen voor 75 jaar bevrijding WO II aan de gang zijn.

Dit jaar zijn we van vrijdag 8 november tot en met maandag 11 november 2019 actief. 

Op vrijdag beginnen we met de opstelling van de tent, caravan en enkele antennes.

Op zaterdag ochtend starten we dan met de opstelling van de zenders en computers. 

We verwachten tegen de middag het eerste station wel in de lucht te hebben en in de loop van de namiddag alle stations. Van dan af willen we non-stop QRV blijven tot de maandagmiddag.

Maandag beginnen we omstreeks 12 uur met de afbraak.

De bedoeling is om een full size ¼ golf verticaal voor 80 meter, een dipool voor 80 meter, een ¼ golf verticaal voor 40 meter, een dipool voor 40 meter, een ½ golf verticaal voor 20 meter en een colineair voor 2 meter en 70 cm op te stellen.

Op 2 meter zijn onze clubfrequenties zo veel mogelijk constant bemand : 144,775 MHz simplex en 145,775 MHz onze repeater ON0FF, telkens met de clubcall ON4PTC/P.

Het is geen contest en daarom kan zeker iedereen eens een poosje de microfoon hanteren of met de laptop het logboek bijwerken.

Iedereen mag uiteraard ook een handje helpen bij het opstellen en het afbreken van de hele installatie.

Ieder jaar komen talrijke bezoekers van over de hele wereld. Iedere radioamateur mag ook eens de microfoon of de morsesleutel ter hand nemen. Eten en drank is altijd ter beschikking en er zijn veel B&B in de omgeving. 

U bent dus altijd welkom